torstai 27. syyskuuta 2012

Koulutukseen mars!


Odottamani Panpuri-koulutus järjestettiin viime viikolla. Sarjan tarina alkoi uskosta hoitaa ihoa luonnon voimalla, joka toisi tasapainoa mieleen, kehoon ja kokonaisvaltaisesti myös sieluun. Itämaiseen filosofiaan perustuva Panpuri-konsepti tarjoaa asiakkaille enemmän, sillä hoidoissa tasapainotetaan ihon- ja mielen lisäksi myös chakroja sekä koko kehon omaa energiavirtausta eli "flowta". Erityistä Panpuri-koulutuksessa oli uusien hierontamenetelmien oppiminen, joissa hyödynnetään akupainantaa, kuumia yrttinyyttejä sekä aromaterapian sivelyjä. Koko kauneushoitokokemus on kuin sinfoniaa alusta loppuun. Hoidon jokainen osio on tarkoin suunniteltu ja asiakkaan huomioiminen on täydellistä sekä loppuun saakka vietyä.

Henkilökuntaa sekä keskellä edessä Gitte Bøgelund
(Panpuri edustaja Tanskassa) sekä May Aida (Panpurin kansainvälinen kouluttaja)

Panpuri Signature Facial on saanut Asian Crystal Awards -palkinnon parhaimpana kasvohoitona muutama vuosi takaperin, eikä suotta, sillä onhan hoito kuin taideteos. Erityistä huomiota palkinnon saajana tuomaristo oli yllättynyt, ettei Panpuri-tuotteissa käytetä lainkaan vettä. Suurin osa voiteista sekoitetaan asiakkaalle itse, jotta niistä saadaan asiakkaalle parhain hyöty. Puhdistustuotteet ovat tottakai emulsiomaisia, mutta niiden veden korvaava raaka-aine on jasmiinin kukasta uutettu vesimäinen seos, johon tuotteen muut raaka-aineet sekoitetaan.

May kylvettää asiakkaan jalat.
Bangkokista saapunut May oli hyvinkin hienostunut ja rauhallinen kouluttaja, joka esitteli sarjan tuotteet monipuolisesti ja näytti Panpuri Signature Facial -kasvohoidosta hoitodemon. May oli ensimmäistä kertaa kouluttamassa ulkomailla, joten hän oli varmasti yhtä jännittynyt kuin päivän opiskelijatkin :)

Aasiassa kasvohoidot alkavat aina kevyellä jalkakylvyllä, johon yhdistetään asiakkaan tarpeen mukaan kuorintaa, hierontaa tai naamiota. Kun jalat ovat pehmeät ja lämpimät, on koko keho kokonaisvaltaisesti rauhoittunut ja valmis vastaanottamaan kasvohoidon. 
  
Jalkakylpyyn ei välttämättä tarvitse laittaa aina "tehdasvalmista" tuotetta, sillä jalkakylvyn voi rakentaa itse.  May esitteli kukkien, merisuolan ja sitrushedelmien hoitavaa tehokkuutta. Lime jalkakylvyssä puhdistaa ja virkistää sekä luo ainutlaatuisen raikkauden tunteen ja tuoksun niin asiakkaalle- kuin kosmetologillekin. Orkidean terälehdet luovat hoitoympäristöön erittäin holistisen tunnelman ja tekee hoidosta mieleenpainuvan hetken.

Yrttinyyttihemmottelua mallille.

Jalkojenkäsittelyn jälkeen seurasi ihon pintapuhdistus lämpimällä öljyllä sekä kasvojen syväpuhdistus vaahtoavalla puhdistusgeelillä. Ennen kuorintaa ihohuokoset avattiin kuumilla yrttinyyttipusseilla, jotka olivat lämmitetty kuumassa höyrykattilassa. Vasta tämän jälkeen iho kuorittiin perusteellisesti aprikoosiuutteita sisältävällä kuorintavoiteella.

40 minuuttia kestänyt kasvohieronta vei hoitomallit nirvanaan, unohduksiin aasialaiseen tunnelmaan, samalla kun kuumat yrttinyytit lämmittivät kämmenkuoppia. Hieronnan jälkeen voidemainen naamio, jonka vaikutuksen ajan asiakas sai nauttia itämaisesta päänhieronnasta. 

Panpuri Signature Facial on useamman tunnin käsittely, josta muokataan syksyn aikana "taylor-made" kasvohoito kylpylään, jossa olen töissä. 

Panpuri-tuotteet eivät valitettavasti ole saatavilla Suomessa, mutta sarjan tunnelmaan pääsee sarjan kansainvälisellä sivustolla.





tiistai 18. syyskuuta 2012

Sokeria iholle ja suuhun!

Uskokaa tai älkää, mutta ehdin nyt vasta viettää päivän Kööpenhaminassa kunnolla sitten kesän! Oikeastaan kiertelin, kaartelin ja etsiskelin hyviä shoppailupaikkoja. Saan nimittäin vieraita Helsingistä huomenna ja kahta nuorta miestä viedään ympäri ämpäri mekkaa. Katsastelin sillä silmällä myös hyviä tapas-, ruoka- ja viinipaikkoja, joissa olisi hyvä istua iltaa tai nauttia lounasta. Teenkin niistä erillisen postauksen myöhemmin syksyllä!

Tänään olin varannut koko päivän itselleni! SPA-terapeutti työskentelee usein myös lauantaisin ja sunnuntaisin, joten arkivapaat tulevat tutuksi. Aloitin päiväni nauttien kotosalla suomalaista Presidentti-kahvia, jonka jälkeen säntäsin metrolla keskustaan. Lennähdin ensin Kongens Nytorv metropysäkille (suom. Kuninkaan uusi aukio),  joka tulee Magasin-tavaratalon alle. Liukuportaat johdattavat suoraan tavarataloon ja pitihän siellä tottakai pyörähtää.

 Strøget on shoppailijan tai shoppailijattaren unelma

Arkishoppailussa on hyvä puoli se, että ihmisiä ei ole hirveästi liikkeellä ja saa kaikessa rauhassa ihmetellä katujen tarjontaa. En jaksanut kauaa ihmetellä Magasinilla, vaan jatkoin matkaani Strøget-kadulle, joka tunnetaan kaupungin suurimpana ostoskatuna. Lähempänä kadun loppupuolta tulee Nyhavn-uusisatama, joka on täynnä kymmeniä ravintoloita sekä viinipaikkoja. Ihana vaihtoehto kesäpäivänä nauttia ruoka ulkona ja ottaa lasillinen viiniä satamassa. Strøget-kadun pituus on n. kilometrin mittainen ja se on yksi Euroopan vanhimmista shoppailukaduista. Sieltä löytyy nuorten suosimat H&M, New Yorker, Urban Outfitters, Solid ja Aldo. Katukuvaa koristaa myös Gucci, Tommy Hilfiger, Chanel, Louis Vuitton, Boss sekä monet muut kansainvälisesti tunnetut brändit.

Muista myös Købmagergade-katu!

Oli aika suunnata Købmagergade-kadulle, jossa nähtävää riittää. Lukuisat kenkäkaupat, merkkiliikkeet sekä tuoreen kahvin- ja leivostentuoksuiset kahvilat suorastaan kutsuvat luokseen! Otin askeleen sivukadulle, jossa päämääräni Løvstræde-leijonakatu minua odottikin! Olin varannut ajan eilen internetissä sokerointiin, sillä täytyyhän itsestä huolta pitää myös Tanskassa!

Vierailu kauneushoitolassa

Kohteeni Beauty Shop CPH löytyi jo viime kesänä, jolloin zombailin keskustassa ja nappailin matkaan erilaisten hoitoloiden esitteitä. Löysin esitteen viikonloppuna siivotessani vanhoja papereita ja kätevästi internetissä sainkin ajan jo tälle päivälle. Olin laskenut, että pärjään ilman karvanpoistoa lokakuulle asti, jolloin vaki sokeroitsijani Helsingissä hoitaisi hommat. Sokeroinnissa on se hyvä puoli, että karva voi olla hyvinkin lyhyttä, jolloin koko temppu ei tunnu juurikaan miltään. 

Söpö vinttikoira toivotti minut tervetulleeksi!
Beauty Shopissa minua ei ollutkaan vastassa kosmetologi, vaan kaunis Italian vinttikoira! Itseasiassa kaksi sellaista. En saanut noista viipottajista kuin toisesta kuvan, sillä liikkuivat todella vauhdilla edes takas koko saluunaa. Tulipa samalla ikävä omaa pientä hunsvottia Taavetissa.


Ihana tunnelma Tinen hoitolassa! Hyggelig!
Ihoterapeutti Tine ottikin minut pian vastaan ja pääsin hoitoon sovitusti. Melkein 30-vuotta alalla ollut Tine oli erittäin miellyttävä, hoitava kosmetologi ja samalla erittäin palvelualtis. Hän kertoi paljon menetelmistään ja kertoi myös olleensa muutaman vuoden CIDESCO-presidentti Tanskassa. 



Tine luottaa tunnettujen Darphin-tuotteiden voimaan!
Yllätyksekseni, koko selän sokerointi oli ohi KYMMENESSÄ minuutissa. Olin ällikällä lyöty. Olisin ymmärtänyt, jos karvanpoisto olisi tehty vahalla, mutta niin näppärällä tekniikalla Tine työsti pehmeällä sokerimassalla ison pinta-alan ja täysin kivuttomasti. Olin tottunut useissa hoitoloissa olemaan 45-90 minuuttia sokeroitavana. Koko lysti maksoi 450 kruunua, joka on aika herkullinen summa 15 minuutin vastaanotosta. Maksoin mielelläni asiantuntevasta palvelusta, tehokkaasta työstä ja miellyttävästä otteesta asiakkaaseen. 

Rapsuttelin hoidon päätteeksi hassun hauskoja koiria ja tuoksuttelin Tangerine-öljyboosteria. Aikoinaan Darphin-tuotteilla työskennellessäni muistin tämän taianomaisen öljyn, jonka porkkanaöljypohjaan oli silautettu greippiä, appelsiinia ja mandariinia. Todellista herkkua ja kaikille aisteille! Heitimme lopuksi halit sekä katsoimme tottakai kalenterista uutta aikaa! 

Herkuttelua...

Huomasin, että uhkaavat sadepilvet olivat valtaamassa taivasta, joten päätin lähteä mattokaupan kautta kohti kotia. Leivokset- ja erikoiskahvit kuuluvat täkäläiseen kulttuuriin. Ei ole yllätys nähdä tanskalainen nauttimassa  katukahvilassa suklaalla täytettyä croisanttia tai täydellisen näköistä Smørrebrød-voileipää. Usein näiden herkkujen kera voi nauttia tuoretta kahvia tai viileää valkoviiniä!

Magasin-tavaratalon kautta metroon... no ei ihan! Agnes-kuppikakut tarttuivat matkalla mukaan! Triple-choco-cake ja päälle 100 vatsalihasta, vai miten se menikään ;)

Kirjoitellaan taas!

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kukkien kukka!

Eteeristen öljyjen vaikutus on moninkertainen, sillä ne vaikuttavat hermostoon, tunnetasoon, veren- ja kehon nestekiertoon. Luonnollisesti eteeriset öljyt ovat iso osa aromaterapiaa, mutta öljyjen käyttö yleistyy ihon itsehoidossa ja ihonhoidon ammattimenetelmissä yhä enemmän. Öljyt muistuttivat minua taas itsestään, kun uuden työpaikan myötä saan jälleen työskennellä näiden tuoksujen monipuolisessa maailmassa. Hullaannuin näihin "taikatippoihin" uudelleen pitkän ajan jälkeen, kun sain  luettavakseni tietoiskuja öljyistä tanskaksi!

Eteeriset öljyt ovat täynnä energiaa ja ne uutetaan kasvien, kukkien ja lehtien eri osista. Kosmetiikka hyödyntää runsaasti eteerisiä öljyjä, toiset sarjat enemmän ja toiset vähemmän. Öljyjen laadussa on myös moninkertaisia eroja. Jos tuotesarja käyttää eteerisiä öljyä, kannattaa kurkistaa tuotepakkauksen kylkeen ja katsoa mihin kohtaan eteerinen öljy on merkitty tuotteen inci-listassa. Eteerisen öljyn ollessa yksi ensimmäisistä raaka-aineista listalla, voimme olla varmoja, että tuotteen teho ja aktiivisuus on taattu. Markkinat tarjoavat tuotteita, joissa eteeriset öljyt ovat valitettavan kaukana tuosta ensirivistä ja ne ovat sijoitettu raaka-ainelistan loppuun. Tämä kertoo tässä vaiheessa, että öljyä on tuotteessa hyvin vähän n. 0,001-0,01 %. 

Täydellinen eteerinen öljy on 100% uutos kukasta ja tuoksuna "huumaava". Se tulee aina sekoittaa ns. pohjaöljyyn. Tuntuimpina pohjaöljyinä löytyy mm. seesaminsiemenöljy, makeamanteliöljy tai aprikoosinkiviöljy. Maksimissaan 5 tippaa eteeristä öjyä 10 ml:n kantajaöljyä riittää hoitamaan koko kehoa monipuolisesti. Öljyjen väärinkäytön huomaa koko kehossa huimauksena, huonovointisuutena tai vahvana päänsärkynä. Kannattaa siis konsultoida aina ammattilaista, jos haluat itse sekoitella omanlaisen cocktailin ihonhoitoon. Luotettavia valmiita seoksia löytyy ihonhoidon ammattilaisten tuotevalikoimista.

Jasmiinin kukkia Kööpenhaminassa 07/12.
Eteeristen öljyjen äiti on Jasmiini (Jasminum Officinale)
Jasmiini on todellinen itsetunnon kohottaja ja tuoksultaan voimakas ja täydellisyyttä hiova sydäntuoksu. Jasmiini on myös yksi arvokkaimmista eteerisistä öljyistä, jonka litrahinta voi hipoa, jopa 20 000 euroa. Älkää pelästykö, sillä litra 100% jasmiiniöljyä riittäisi varmasti satojentuhansia ihmisten hoitoon. Jasmiinia saa 100% uutteena n. 1 millilitran koossa ja se tulee sekoittaa aina pohjaöljyyn.

Jasmiini sopii niille, jotka elävät hektistä elämää tai ovat kokeneet elämässään pettymyksen tai kadottanut uskon itseensä.  Öljyn avulla on helppo päästää irti ja jatkaa eteenpäin puhtaasti ja varmasti.

Jasmiini ihonhoidossa
Uuden oppiminen on ihanaa! Se on totta. Käytän nykyisessä päätyössäni Panpuri nimistä ihonhoitosarjaa, joka valmistetaan Thaimaassa. Panpurin taika on aidot ja puhtaat thaimaalaiset eteeriset öljyt ja kasvivahat. Luonnollisia- ja jopa orgaanisia kasviuutteita sisältävä tuotesarja hätkähdytti minua tehokkuudellaan. Kaikki öljyt (mm. jasmiini) oli ihonhoitotuotteissa ennen vesi-ainesosaa, jota kosmeettiset tuotteet sisältävät n. 90-98 %.  Enpä ollut aikaisemmin moiseen törmännyt, mutta totta se on. En ole koskaan saanut asiakkaita näin vakuuttuneeksi, kun aktiiviset aineet ovat painettu kullatuin kohokuvioin pakkauksen kylkeen ansaitsemilleen paikolleen.

Iholla jasmiini symbolisoi puhtautta, pehmentää ihoa, kohottaa ja samalla rentouttaa ihoa. Jasmiinin tuoksusta joko pitää tai ei pidä, sillä se on voimakas sydäntuoksu. Sydäntuoksut jakaavat mielipiteitä ja siitä syystä kannattaa tuoksutella tuotetta ja kokeilla ennen ostopäätöksen tekoa.

Suomalaista erikoiskosmetologia viedään!
Olen erittäin ylpeä, että minut on valittu yhdeksi osallistujista thaimaalaisen Panpuri-sarjan  Panomporn Mungpunklangin (kansainvälisen kouluttajan) koulutukseen. Koulutus järjestetään Kööpenhaminassa 20-21.9.2012 Kerron koulutuksesta lisää kuvin, videoin ja sanoin koulutuksen jälkeen.

Käykääpä tuoksuttelemassa Jasmiinin tehoa ekokosmetologin luona. Lähimmän ekokosmetologin löydät: www.ekokosmetologit.fi

<3

tiistai 4. syyskuuta 2012

Luxus i Huset!

Täällä sitä ollaan, Tanskassa!

Massage & Spa - Luxus i Huset!
Matka sujui mainiosti ja johan tässä on mukavasti asettauduttu aloilleen. Pahvilaatikot on purettu, vaatteet viikattu kaappiin ja ystäväni MAC on sopivasti kiinni seinässä ja oikealla paikalla. Tästä se lähtee!

Eilen alkoi uusi työtaival, keskellä Kööpenhaminan kiirettä. Työpaikkani on kolmikerroksinen hemmottelukeidas, josta löytyy niin perinteiset kuin aasialaishenkiset hoidot kaikkine erikoisuuksineen... Yksi ainutlaatuisimmista hoitomentelmistä, jota talo tarjoaa on Buddha´s Oil Shirodara, jota harvemmin missään hoitoloissa juuri tarjolla onkaan. Buddha´s Oil kuuluu talon suosituimpiin palveluihin. Hoito pitää sisällään erittäin jännittävän öljykäsittelyn päänahalle ja hiuksiin. Useampi litra hoitavaa öljyä valutetaan terapeuttisesti päänahkaan ja hiuksiin. Erittäin vapauttavaa, uudistavaa ja paleleville asiakkaille todellinen lämpöhoito! Hoidon yhteydessä teen vyöhyketerapeuttisen käsittelyn jalkapohjiin tai kasvo- ja/tai dekoltee ayurvedakäsittelyn. Jokaiseen hoitoon kuuluu ns. "Vesitemppelin" vapaa käyttö. Temppelissä saa kaikessa rauhassa nauttia suomalaisesta saunasta, aromahöyrysaunasta tai pulppuavasta porekylpyammeesta.

Opin eilen thaimaalaisen jalkojenkäsittelyn ennen kasvohoitoja sekä sain koulutuksen upeisiin  Rudolf Care -tuotteisiin, joita mm. kuninkaalliset käyttävät täällä ja luonnolliset tuotteet ovat "luonnollisesti" paikallista alkuperää :) Parasta Rudolf Care -tuotteissa on, että ne ovat saaneet tutun ranskalaisen ECOCERT-sertifikaatin, joka takaa tuotteiden luonnollisen valmistuksen, luomulaatuiset raakainet, kierrätyskelpoiset pakkausmateriaalit ja paljon muuta...

Ihanat asiakkaani Suomessa, jotka blogiani lukevat: minulle saa aikoja edelleen kuukausittain Riihimäellä. Seuraavat vapaat ajat ovat: 2-4.11 ja 30.11-2.12.

Kerron seuraavassa postauksessa Jasmiinista...

Hilsen!