keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Hyggelig luo tunnelman!

Sain viestin alkusyksyllä kollegalta, joka oli tulossa Tanskaan koulutukseen ja tottakai inspiroitumaan pohjoismaiden metropoliin. Ehdotin lounasta ja tapasimmekin viime lauantaina keskellä hektistä Kööpenhaminaa. Ihanaa huomata, kuinka juttua riittää ja brunssi vaihtuu lasiin shampanjaa, syksyisen pirteään omenaleivokseen, jättisuureen kahvikarahviin ja useamman tunnin "turinan" jälkeen espanjalaisiin tapaksiin. Ihana päivä, josta jäi hyvä mieli. Kerron siitä lisää!


Ihana Cindy vegebrunssilla Sarissa!
Cindy Riera. Upea kauneudenhoitoalan moniosaaja luotsaa omaa yritystä keskellä hektistä Helsinkiä, Stockmann-tavartatalon läheisyydessä. Kävin viime kesänä hoidossa Cindyllä ja sain mitä halusin: todellisen rentoutumisen ja hyvän olon, joka säilyi iholla, keholla ja mielessä pitkään. Cindy on kosmetologi, joka yhdistää ravintoterapeuttina ihonhoito-ohjelmaan mukaan myös terveelliset elämäntapavinkit ja toteuttaa kokonaisvaltaisen hoidon asiakkaille. Tällaisena minäkin miellän ammattimaisen ihonhoidon, joka johtaa pidemmälle ihmisen hyvinvointiin. Kosmetologiset käsittelyt saavat aina enemmän, kun mukana on tietoa ja taitoa koko kehon ymmärtämisestä ja siitä, miten ihoa hoidetaan "pintaa syvemmältä" ja ennaltaehkäistään epätasapainotiloilta, jotka heijastuvat iholle esim. näppylöinä, sameutuna tai velttoutena. 

Brunssilla hymy on herkässä!
Kun kaksi kauneudenhoitoalanyrittäjää pääsee vauhtiin, ei kellon kulkua huomaa enää ollenkaan. Cindyn kanssa meitä yhdistää luova ote kauneuteen ja ihon parempaan ymmärtämiseen. Innostuimme, inspiroiduimme ja annoimme ajatuksen virrata, jonka myötä saimme paljon ideoita. Odotan, että pääsen hyödyntämään niitä niin Tanskassa kuin Suomessakin!


 

Lähikuva herkuista!
Päätimme yhteistuumin lähteä Cindyn kanssa Sari-nimiseen kahvila-ravintolaan, joka sijaitsee Nytorv 5, keskellä kaupungin ydintä. Sari tarjoaa herkullisia tanskalaisia voileipäherkkuja, salaatteja ja tottakai brunssin! Päädyimme brunssiin, jotta saisimme herkutella mahdollisimman monipuolisesti ja pitkään. Koko café oli täynnä, sillä ulkoilma hipoi +20 astetta auringossa! Kyllä, päivämäärä oli 20.10, jolloin poikkeuksellisesti saimme unohtaa syksyn kylmyyden hetkeksi ja nauttia yllätyksellisestä auringonlämmöstä. Skål ja nauttimaan.

Litra kahvia ja herkullisen makeita elämyksiä!


 Jatkoimme brunssilta Nyhavn-satamaan, jonka upea näky hivelee silmiä! Laivat, kalastajat, ravintolat sekä pienet intiimit kahvilat vain kutsuvat luokseen. Valitsimme kymmenien ravintoloiden joukosta Cap Horn nimisen kahvilaravintolan, jonka takkatuli vain kutsui luokseen.  Päätimme nautiskella kupit kahvia, lattea sekä tottakai makeat herkut. Syksyinen omenahyve ja banaanikakku veivät kielet mennessään. Ei todellakaan sanan suuressa merkityksessään, sillä juttua riitti iltamyöhään saakka, josta siirryimme tapasten ja sangrian herkulliseen maailmaan. Oli ne makeat herkut taivaallisia...


Nyhavn-tunnelmaa! Hyggelig.
Illan pimetessä kuvasimme satamaa ja katselimme illasta nauttivia tanskalaisia ja turisteja, jotka herkuttelivat hyvällä tunnelmalla ja näyttävillä ravintola-annoksilla!

Hyggelig!
"Hygge" on todellinen lentävä toteamus, joka on jo hetken kuulunut jokapäiväiseen sanavarastooni. Se kuvaa tanskalaisuutta ja sen kulttuuria. Hygge tarkoittaa "hyvänmielen hyrinää" ja mukavaa oloa hyvien ystävien seurassa. Oli kyseessä herkullinen illallinen, elokuvailta tai cocktailit ystävän kanssa. Kun tunnelma on lempeä, rentoutunut, taustalla hyvää musiikkia ja kynttilöitä on kyseessä yksinkertaisesti hyggelig [hyglik]!


Kirjoitellaan ystävät ja nähdään!


perjantai 19. lokakuuta 2012

Karamellimaista juhlaa!

Suosikkimeikkisarjani, jota käytän myös kauneushoitolassani Riihimäellä on Couleur Caramel. Tämän tuotesarjan maahantuoja Bionature järjesti viime lauantaina hipat Couleur Caramel -jälleenmyyjille Helsingissä. Mikäpä ihanampaa, kuin päästä juhlimaan samalla kertaa kun on Helsingissä ja tottakai tapaamaan muita kollegoita, jotka Couleur Caramel sarjan parissa työskentelee! Lauantai-illan ollessa tuulisen sateinen, kutsui Hotelli Tornin vieressä sijaitseva lämmin ekomyymälä Nudge luokseen.


Ranskalainen aperitiivi järjestettiin juuri uudelleen ovensa avanneessa Nudgessa, joka tarjoaa kaikenlaista ihanaa ekohenkistä iholle, mielelle, keholle ja suulle. Suosittelen pyörähtämään, sillä tämänkaltaisia erikoisliikkeitä vielä hirmuisesti Helsingissä ole. Nudgen filosofia on elämää ja estetiikkaa, tietoja ja vinkkejä ekologisempaan elämäntapaan sekä tottakai huomioimaan kestävä kehitys kokonaisvaltaisemmin.Ystävällinen henkilökunta palvelee ja vastaa kiperimpiinkin kestävän kehityksen liittyviin kysymyksiin.  Ihanan viihtyisä ja kiva paikka, jos haluaa orientoitua ekologisempaan elämään tai haluaa hemmotella itseään tai ystäväänsä luomukosmetiikalla tai vaikkapa ekologisesti valmistetuilla koruilla!

Aloitimme herkkupöydän antimilla. Tiina Laaksonen (Rullan omistaja ja kehittäjä) oli käärinyt herkullisia sekä esteettisen näköisiä rullia tarjoiluvadeille. Rullat ovat vietnamilaisella valmistutekniikalla käsityönä tehtyjä terveellisiä, korkealaatuisia ja aistikkaan näköisiä sormin syötäviä herkkupaloja. Iloinen Tiina oli tehnyt iltamiin rullat katkaravuista ja todella maistuvasta lohesta. Rullia ei syödä ilman kastiketta, tällä kertaa Tiina tarjosi Rulladipin, joka sisälsi mm. riisiviinietikkaa, sitrushedelmien mehua sekä chiliä! Rulla sormiin ja dippaus! Ihanaa! Rullia on erilaisia tofusta ankkaan ja kaloista härkään! Onneksi ehdin napata kuvan, ennenkuin vieraat hyökkäsivät rullien kimppuun.

Herkkurullat tarjosi Rulla. 








Ilta jatkui ihanasti seurustellen. Paikalle oli saapunut yrittäjiä aina Torniosta saakka. Keskustelut sinkoilivat aiheesta toiseen. Osa ammattilaisista oli ehtinyt pyörähtää messuilla, toiset olivat käyneet toisten tuote-edustajien seminaareissa. Meitä kaikkia vieraita yhdisti ekologinen tapa hoitaa ihoa, kehoa ja mieltä. Saimme toisiltamme hyviä ja inspiroivia ideoita. Näistä kuulette varmasti vielä lisää!


Kauneushoitola Si-Si Lahdesta ja
Upea Elina Taavitsainen EkoEgosta Helsingistä.
Illan emäntä Bionaturen omistaja
Minna Kaunisto.







Couleur Caramel meikkiguru Bruce hyökkäsi
EkoEgon Johanna Joutsenniemen kaulaan!
Kutsussa oli vinkattu, että joku duo esiintyisi jossain vaiheessa iltaa. En ollut ollenkaan kiinnittänyt asiaan huomiota, kunnes Eva ja Manu starttasi. Minulta oli mennyt täysin ohi tällainen uutuus. Iso WOW ja kylmät väreet. Ranskalaissuomalainen duo ja pariskunta? Eva & Manu tarjoavat juuri sitä, mitä kuulijat musiikilta haluavat. Voimakkaita tunteita, ihastuttavia melodioita ja vahvoja tekstejä, joihin oli helppo samaistua. Evan & Manun musiikki on hyvin pientä, joka herää kuulijan korvissa sanattoman suureksi ja vietäväksi. Kolmen vartin setin jälkeen olin täysin myyty ja kysyinkin Manulta, oliko heillä levyjä myytävänä, mutta kertoi levyn olevan loppuunmyyty. Onneksi sen voi ladata Itunesista. Suosittelen kaikille musiikin ystäville. Evan & Manun debyyttialbumi sopii syyslevylautaselle. Sytytä siis kynttilöitä ja ota suuri kuppi inkivääriteetä ja kuuntele levyä shaalin alla. Olet myyty!

Ylisuloiset ja taiteelliset Eva & Manu. Olen jo fani!




Aika paukku!

Olipa rankka, mutta erittäin inspiroiva viikko kotimaassa. Yhteen viikkoon saa kyllä mahdutettua, jos oikein aikatauluttaa. Olin alkuun kolme kokonaista päivää Hämeenkadun kauneushuoneella Riihimäellä. Oli ihana nähdä kanta-asiakkaita sekä uusia kasvoja muutaman kuukauden tauon jälkeen. Timanttihionta lauloi ja yrttisyväkuorinnat pyyhkivät viimeiset syksyn väsymyksen merkit ja sameudet pois iholta. Tervetuloa talvi ja pakkasvoiteiden suosittelu alkakoon! 

Kohokohta kotimaassa oli tottakai Suomen kosmetologien yhdistyksen järjestämät kosmetologipäivät Wanhassa satamassa Helsingissä. Mukana oli yhtä sun toista näytteilleasettajaa, innostavia luentoja, mukavia kollegoja ja tottakai yhteishenki ja inspiroiva meininki saivat kauneudenhoitoalan ammattilaiset jälleen aktiivisiksi. Monta halausta ja monta uutta kauneudenystävää jäivät päällimmäisinä mieleen. Oli mahtavat messut!

Itse lähdin oppimaan messuille uutta. Mielessäni on ollut pitkään Beauty Experience kauneushoitolan valikoiman päivittäminen sekä palveluiden uudistaminen. Uutta ja tehokasta ihonhoitoon liittyvää rantautuu vielä tämän vuoden puolella valikoimaani. En tohdi vielä paljastaa mitä olen keksinyt, mutta lupaan kirjoittaa ja tehdä lanseeraukset mukavan näyttävästi. En ehdi kauaa olla pois Helsingistä, sillä lennän päiväksi pohjolaan koulun penkille oppimaan uuden tuotesarjan metkut teoriassa ja käytännössä. Jännittävää!

Viime perjantaina kiiruhdin messuilta kenkäkauppaan, sillä tarvitsin itselleni siistit kengät illan gaalaan. Kampin Nilson-kenkäkaupan avajaisten kautta äkkiä ratikalla Cafe Engeliin, jossa minua odottikin kollegat Ville Äikäs, Kati Kallio ja Sirpa Linder. Mukaan liittyi vielä Ella Baché -sarjan kansainvälinen kouluttaja Pauline Marion. Kilistelimme onnistuneille messuille! Kaikilla painoi hieman väsymys silmäkulmassa, mutta jokainen odotti innokkaana Suomen kosmetologien yhdistyksen iltaa, joka järjestettiin kulman takana Valkoisessa salissa. Tänne ne kengätkin tuli hankittua!

Olimme tottakai kiitettävän myöhässä. Emme saaneet yhteistä pöytää, mutta Villen kanssa sulauduimme pöytään, jossa oli herskyviä kosmetologeja Nivalasta. Ilta jatkui herkutellen ja ajatuksia vaihdellen. Olin saanut edellisenä päivänä viestin, että minut tullaan palkitsemaan Valkoisessa salissa Suomen kosmetologien yhdistyksen hopeisella kunniamerkillä. Ruokailun päätteeksi yhdistyksen puheenjohtaja Arja Korkala kutsui minut viereensä lavalle ja kertoi, että vuonna 2012 hopeisen ansiomerkin palkinnon saaja on toiminut aktiivisesti alalla ja tuottanut tutkimusmateriaalia Suomen kosmetologien yhdistyksen käyttöön. Veti sanattomaksi, mutta jonkinmoisen "vapisevan" hymyn onnistui Ville saamaan kameraan. Kaunis kiitos koko yhdistys luottamuksesta. Tämä innostaa jatkamaan innostavaa otetta kauneudenhoitoalaan ja sen kehitykseen niin Suomessa kuin Tanskassakin!