sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Vuoden parhaat!

Myönnän. Olen ollut laiska kirjoittamisen suhteen, mutta nyt otin härkää sarvista ja päätin lähteä vähän fiilistelemään. Olen seurannut Facebook-sivustolla joulukalentereita, monien yritysten tuote- ja palveluesityksiä, jotka ovat herättäneet ihastusta. Inspiraationi heräsi tästä. Kiitos siitä! 

Päätin tehdä oman esityksen vuoden 2012  kosmeettisista valmisteista, jotka olen havainnut hyväksi. Näitä tullaan tarvitsemaan myöskin vuonna 2013. Voin helposti suositella niitä myös kaikille teille :)

10. ACORELLE - HAIR GROWTH INHIBITOR 75 ml / n. 34 e.  

Tämä herkullisen tuoksuinen ja samettisen pehmeän vartalovoide lupaa karvan kasvun vähenemisen, jopa sheivaamisenkin jälkeen. Uskoo ken tahtoo, mutta minä olen tämän havainnut hyväksi pehmentämään ihoa ja viilentämään kuumottavaa depilaation aiheuttamaa tunnetta. Acorellen testiryhmän mukaan 84% naisista huomasivat karvankasvun vähentyneen. Valmistajan mukaan vaikutus perustuu tryffeliuutteeseen ja kasvipohjaiseen entsyymicocktailiin, jotka ovat tuotteen inci-listan ensimmäiset taikaraaka-aineet.

9. DERMALOGICA - ENVIRONMENTAL CONTROL DEODORANT 64 g / n. 36 e.

Tutustuin Dermalogica-tuotesarjaan jo kouluaikoina, jolloin pääsin tekemään Dermalogica-kasvohoitoja. Erittäin vahvan markkinoinnin omaava sarja tietää reseptit, kuinka tehdä tehokkaita ja hyvinvointia lisääviä tuotteita. Unisex-stikkideodorantti viilentää ja raikastaa herkkää kainalon ihoa ja pitää epämiellyttävät hajut poissa. Huomasin aikoinani, että "perinteiset" stikit voivat helposti ärsyttää kainaloa, joten päätin kokeilla astetta luonnolisempaa deostikkiä. Dermalogican tuotteessa ei ole käytetty S.D alkoholia eikä alumiinikloorihydraattia (alumiinisuola). Tämän tuotteen aktiiviaineet ovat kiehotvat. Se sisältää persiljaa, korianteria, iisoppia sekä neilikkaa. Ihana luonnollinen ja liukuva koostumus sekä aktiiviaineiden tuoksu ilman turhia lisättyjä parfyymeja.

8. ROSTEDT EXCLUSIVE PROFESSIONAL SPA - SUBSTANCE 52, 90 g / n. 36 e.

Ihana valloittavien hiusten kesyttäjä. Tämä mattakuituvaha tekee sen minkä lupaa ja luonnollisesti! Yksityiskohtia, rakennetta ja hieman vauhtia. Tämä kulkee kassissani sinne sun tänne ja pikku matkapurkissa aina reissuissa mukana. 100 % luonnolliset karnauba- ja mehiläisvahojen lisäksi avokadoöljy antaa pisaran tuotteeseen kosteutta, joka tekee siitä erittäin helppokäyttöisen. Tämän tuotteen löydät kosmetiikkamyymälästäni Riihimäeltä!

7. COULEUR CARAMEL - HYDRACOTTON FOUNDATION 30 ml / n. 38 e. 

Couleur Caramel meikkisarja ei jätä koostumuksiltaan eikä myöskään sävyiltään ketään kylmäksi. Väripigmenttiensä ansiosta Hydracotton on sekä punakkuuden kesyttäjä, että samalla myös hoitava ja ihoa ravitseva. Se tekee ihosta pehmeän sekä erittäin kuulaan. Hydracotton -värivoiteen salaisuus on puuvillansiemenöljy, muskatellisalvian kukkavesi, seesaminsiemenöljy sekä karitevoi. Neljä sävyä ihon eri tarpeisiin: Ivory, Natural, Warm Sand ja Rose petal. Itseltäni löytyy kolme ensimmäistä :) Tämän tuotteen löydät kosmetiikkamyymälästäni Riihimäeltä!

6. ELLA BACHÉ - CRÈME ENCHANTÉE 50 ml / n. 60 e. 

Tämä sarja ei juuri esittelyjä kaipaa. Kosmetiikan äiti, madame Baché on uranuurtaja, joka hyödynsi ensimmäisenä alfahydroksidihapot, kalaöljyn omegat ja hyaluronihapon kosmetiikassa. Eikä sekään vielä riittänyt, kun tuli tämä luomutomaatti 2009. Siitä asti olen sitä käyttänyt ihollani. Tuotteen salaisuus on täydellisen aito, luomutomaatin uute, joka saa ihon hehkumaan kymmenen muun luomulaatuisen hedelmäuutteen kanssa. Käytin sarjaa omassa hoitolassani vuosina 2004-2005 ja myöhemmin toimin sarjan tuotepäällikkönä Suomessa.

5. DARPHIN - TANGERINE AROMATIC CARE 15 ml / n. 66 e.

Työskentelin aikoinani Darphin-tuotteilla ja seuraan mielelläni sarjan kehitystä. Sarjan 3D-filosofia: öljy, seerumi ja voide hoitaa ihoa. Minä nappasin sieltä öljyn, jonka tangeriini, greippi, appelsiini  ja sitruuna tekevät kaikkensa, että tämä mies herää aamulla. Darphin ohjeistaa, että öljyä levitetään viisi pisaraa iholle iltaisin, mutta vauhtiöljyjen vuoksi, minä olen valinnut tämän ihonhoitooni aamuisin ennen hoitovoidetta.

4. PANPURI - LEADING LIGHT HAIR CARE 220 ml / n. 29 e.

Hiuspohjani koki shokin, kun muutin Tanskaan. Vesi oli niin erilaista, että en voinut enää käyttää suosikkishampootani, joka jostain syystä veden kanssa kääntyi minua vastaan. Jatkoin useita viikkoja tuotteen käyttöä, mutta yhdistelmä ei enää toiminut. Oli aika etsiä uusi shampoo.  Thaimaalainen Panpuri-sarja on yksi aasian johtavimmista SPA-sarjoista, joita käytän nykyisessä työssäni. Kokeilun kautta löytynyt Leading light shampoo pesee hiuspohjan putipuhtaaksi ja jättää sen myös hyvin "ilmavaksi". Tuotteen taika on ravitseva ja vitamiinipitoinen oliiviuute, puhdistava ja vahvistava tea tree -öljy sekä pääpohjaa lämmittävä, mikroverenkiertoa stimuloiva ja uudistava mausteneilikka. Tuotetta ei ole toistaiseksi saatavilla Suomesta. 

3. ELEMIS - EXOTIC FRANGIPANI MONOI MOISTURE MELT 100 ml / n. 37 e.

Tämä tuote ei juurikaan esittelyjä kaipaa. Kuivaöljy koko keholle päästä varpaisiin. Eksoottinen frangipaniöljy yhdessä ihoa ravitsevan kookosöljyn kanssa tekee ihosta joustavan, kimmoisan ja pehmeän. Elemis-sarja on Englannin suosituimpia ihonhoitosarjoja. Elemis on myös tunnettu suurissa SPA-konseptihoitoloissa. Pohjoismaissa sarjaa ei valitettavasti ole edustettuna. Lähin Elemis-hoitola taitaa löytyä Tallinnasta Telegraaf-hotellista, jossa olen ollut hoidoissa useita kertoja. Kokeile tiibetiläistä vartalonhierontaa tai ekstoottista lime-suolavartalokuorintaa.

2. EVE TAYLOR - SPECIFICS 301 50 ml / n. 40 e.

Eve Taylor on englantilainen rouva, joka aikoinaan kehitti aromaterapia-menetelmän. Ainutlaatuiset Eve Taylor -öljyt sopivat ammattilaisen suosittelemana moniin kolotuksiin. Oma aromaterapeuttini Elina Taavitsainen Eko Egosta auttoi valitsemaan minulle stressiniskakesyttäjän. Hullaannuin jo ensikokeilun jälkeen, sillä pienellä määrällä tämä tekee sen minkä lupaa: pehmentää kovat lihakset ja tekee rauhallisen notkeaksi. Soija-, ja avokadoöljyihin sekoitetut eteeriset öljyt (rosmariini, piparminttu, timjami, mustapippuri, meirami, kataja, mausteneilikka, inkivääri) taistelevat koppuraisia lihaksia vastaan. Levitän tätä muokkaavin sivelyin hartioille aamuin- ja illoin. 

1. DR. MED CHRISTINE SCHRAMMEK - BLEMISH BALM THE ORIGINAL 30 ml / n. 53 e

Tänä vuonna markkinat villitsivät BB-voiteet. BB, eli blemish balm on monitoimituote kosteuttamaan, korjaamaan ihon värivirheitä sekä antamaan aurinkosuojaa. BB ei ole mikään uusi juttu, sillä Christine Schrammek kehitti markkinoiden ensimmäisen BB-voiteen jo vuonna 1967. Ensimmäinen BB-voide kehitettiin hoitamaan uudistuvaa ihoa yrttisyväkuorinnan jälkeen, mutta voide räjäytti aasian markkinat. BB-voiteen raaka-aineet ovat mm. rauhoittava lakritsiuute, kosteuttava pantenoli sekä tulehduksia rauhoittava sinkki sekä suojaava titaanioksiidi. BB-voide on edelleen hitti kaikkialla maailmassa sekä myydyin voide Beauty Experience -hoitolassani Riihimäellä.


Haastan kaikki lukijat kertomaan oman suosikki kosmetiikkavalmisteen vuodelta 2012.



Suosikkituotteet "jouluvadilla" :)


Voittajakolmikko: BB-perhe: Light, Classic ja Honey