keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Hyggelig luo tunnelman!

Sain viestin alkusyksyllä kollegalta, joka oli tulossa Tanskaan koulutukseen ja tottakai inspiroitumaan pohjoismaiden metropoliin. Ehdotin lounasta ja tapasimmekin viime lauantaina keskellä hektistä Kööpenhaminaa. Ihanaa huomata, kuinka juttua riittää ja brunssi vaihtuu lasiin shampanjaa, syksyisen pirteään omenaleivokseen, jättisuureen kahvikarahviin ja useamman tunnin "turinan" jälkeen espanjalaisiin tapaksiin. Ihana päivä, josta jäi hyvä mieli. Kerron siitä lisää!


Ihana Cindy vegebrunssilla Sarissa!
Cindy Riera. Upea kauneudenhoitoalan moniosaaja luotsaa omaa yritystä keskellä hektistä Helsinkiä, Stockmann-tavartatalon läheisyydessä. Kävin viime kesänä hoidossa Cindyllä ja sain mitä halusin: todellisen rentoutumisen ja hyvän olon, joka säilyi iholla, keholla ja mielessä pitkään. Cindy on kosmetologi, joka yhdistää ravintoterapeuttina ihonhoito-ohjelmaan mukaan myös terveelliset elämäntapavinkit ja toteuttaa kokonaisvaltaisen hoidon asiakkaille. Tällaisena minäkin miellän ammattimaisen ihonhoidon, joka johtaa pidemmälle ihmisen hyvinvointiin. Kosmetologiset käsittelyt saavat aina enemmän, kun mukana on tietoa ja taitoa koko kehon ymmärtämisestä ja siitä, miten ihoa hoidetaan "pintaa syvemmältä" ja ennaltaehkäistään epätasapainotiloilta, jotka heijastuvat iholle esim. näppylöinä, sameutuna tai velttoutena. 

Brunssilla hymy on herkässä!
Kun kaksi kauneudenhoitoalanyrittäjää pääsee vauhtiin, ei kellon kulkua huomaa enää ollenkaan. Cindyn kanssa meitä yhdistää luova ote kauneuteen ja ihon parempaan ymmärtämiseen. Innostuimme, inspiroiduimme ja annoimme ajatuksen virrata, jonka myötä saimme paljon ideoita. Odotan, että pääsen hyödyntämään niitä niin Tanskassa kuin Suomessakin!


 

Lähikuva herkuista!
Päätimme yhteistuumin lähteä Cindyn kanssa Sari-nimiseen kahvila-ravintolaan, joka sijaitsee Nytorv 5, keskellä kaupungin ydintä. Sari tarjoaa herkullisia tanskalaisia voileipäherkkuja, salaatteja ja tottakai brunssin! Päädyimme brunssiin, jotta saisimme herkutella mahdollisimman monipuolisesti ja pitkään. Koko café oli täynnä, sillä ulkoilma hipoi +20 astetta auringossa! Kyllä, päivämäärä oli 20.10, jolloin poikkeuksellisesti saimme unohtaa syksyn kylmyyden hetkeksi ja nauttia yllätyksellisestä auringonlämmöstä. Skål ja nauttimaan.

Litra kahvia ja herkullisen makeita elämyksiä!


 Jatkoimme brunssilta Nyhavn-satamaan, jonka upea näky hivelee silmiä! Laivat, kalastajat, ravintolat sekä pienet intiimit kahvilat vain kutsuvat luokseen. Valitsimme kymmenien ravintoloiden joukosta Cap Horn nimisen kahvilaravintolan, jonka takkatuli vain kutsui luokseen.  Päätimme nautiskella kupit kahvia, lattea sekä tottakai makeat herkut. Syksyinen omenahyve ja banaanikakku veivät kielet mennessään. Ei todellakaan sanan suuressa merkityksessään, sillä juttua riitti iltamyöhään saakka, josta siirryimme tapasten ja sangrian herkulliseen maailmaan. Oli ne makeat herkut taivaallisia...


Nyhavn-tunnelmaa! Hyggelig.
Illan pimetessä kuvasimme satamaa ja katselimme illasta nauttivia tanskalaisia ja turisteja, jotka herkuttelivat hyvällä tunnelmalla ja näyttävillä ravintola-annoksilla!

Hyggelig!
"Hygge" on todellinen lentävä toteamus, joka on jo hetken kuulunut jokapäiväiseen sanavarastooni. Se kuvaa tanskalaisuutta ja sen kulttuuria. Hygge tarkoittaa "hyvänmielen hyrinää" ja mukavaa oloa hyvien ystävien seurassa. Oli kyseessä herkullinen illallinen, elokuvailta tai cocktailit ystävän kanssa. Kun tunnelma on lempeä, rentoutunut, taustalla hyvää musiikkia ja kynttilöitä on kyseessä yksinkertaisesti hyggelig [hyglik]!


Kirjoitellaan ystävät ja nähdään!


Ei kommentteja: