sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kukkien kukka!

Eteeristen öljyjen vaikutus on moninkertainen, sillä ne vaikuttavat hermostoon, tunnetasoon, veren- ja kehon nestekiertoon. Luonnollisesti eteeriset öljyt ovat iso osa aromaterapiaa, mutta öljyjen käyttö yleistyy ihon itsehoidossa ja ihonhoidon ammattimenetelmissä yhä enemmän. Öljyt muistuttivat minua taas itsestään, kun uuden työpaikan myötä saan jälleen työskennellä näiden tuoksujen monipuolisessa maailmassa. Hullaannuin näihin "taikatippoihin" uudelleen pitkän ajan jälkeen, kun sain  luettavakseni tietoiskuja öljyistä tanskaksi!

Eteeriset öljyt ovat täynnä energiaa ja ne uutetaan kasvien, kukkien ja lehtien eri osista. Kosmetiikka hyödyntää runsaasti eteerisiä öljyjä, toiset sarjat enemmän ja toiset vähemmän. Öljyjen laadussa on myös moninkertaisia eroja. Jos tuotesarja käyttää eteerisiä öljyä, kannattaa kurkistaa tuotepakkauksen kylkeen ja katsoa mihin kohtaan eteerinen öljy on merkitty tuotteen inci-listassa. Eteerisen öljyn ollessa yksi ensimmäisistä raaka-aineista listalla, voimme olla varmoja, että tuotteen teho ja aktiivisuus on taattu. Markkinat tarjoavat tuotteita, joissa eteeriset öljyt ovat valitettavan kaukana tuosta ensirivistä ja ne ovat sijoitettu raaka-ainelistan loppuun. Tämä kertoo tässä vaiheessa, että öljyä on tuotteessa hyvin vähän n. 0,001-0,01 %. 

Täydellinen eteerinen öljy on 100% uutos kukasta ja tuoksuna "huumaava". Se tulee aina sekoittaa ns. pohjaöljyyn. Tuntuimpina pohjaöljyinä löytyy mm. seesaminsiemenöljy, makeamanteliöljy tai aprikoosinkiviöljy. Maksimissaan 5 tippaa eteeristä öjyä 10 ml:n kantajaöljyä riittää hoitamaan koko kehoa monipuolisesti. Öljyjen väärinkäytön huomaa koko kehossa huimauksena, huonovointisuutena tai vahvana päänsärkynä. Kannattaa siis konsultoida aina ammattilaista, jos haluat itse sekoitella omanlaisen cocktailin ihonhoitoon. Luotettavia valmiita seoksia löytyy ihonhoidon ammattilaisten tuotevalikoimista.

Jasmiinin kukkia Kööpenhaminassa 07/12.
Eteeristen öljyjen äiti on Jasmiini (Jasminum Officinale)
Jasmiini on todellinen itsetunnon kohottaja ja tuoksultaan voimakas ja täydellisyyttä hiova sydäntuoksu. Jasmiini on myös yksi arvokkaimmista eteerisistä öljyistä, jonka litrahinta voi hipoa, jopa 20 000 euroa. Älkää pelästykö, sillä litra 100% jasmiiniöljyä riittäisi varmasti satojentuhansia ihmisten hoitoon. Jasmiinia saa 100% uutteena n. 1 millilitran koossa ja se tulee sekoittaa aina pohjaöljyyn.

Jasmiini sopii niille, jotka elävät hektistä elämää tai ovat kokeneet elämässään pettymyksen tai kadottanut uskon itseensä.  Öljyn avulla on helppo päästää irti ja jatkaa eteenpäin puhtaasti ja varmasti.

Jasmiini ihonhoidossa
Uuden oppiminen on ihanaa! Se on totta. Käytän nykyisessä päätyössäni Panpuri nimistä ihonhoitosarjaa, joka valmistetaan Thaimaassa. Panpurin taika on aidot ja puhtaat thaimaalaiset eteeriset öljyt ja kasvivahat. Luonnollisia- ja jopa orgaanisia kasviuutteita sisältävä tuotesarja hätkähdytti minua tehokkuudellaan. Kaikki öljyt (mm. jasmiini) oli ihonhoitotuotteissa ennen vesi-ainesosaa, jota kosmeettiset tuotteet sisältävät n. 90-98 %.  Enpä ollut aikaisemmin moiseen törmännyt, mutta totta se on. En ole koskaan saanut asiakkaita näin vakuuttuneeksi, kun aktiiviset aineet ovat painettu kullatuin kohokuvioin pakkauksen kylkeen ansaitsemilleen paikolleen.

Iholla jasmiini symbolisoi puhtautta, pehmentää ihoa, kohottaa ja samalla rentouttaa ihoa. Jasmiinin tuoksusta joko pitää tai ei pidä, sillä se on voimakas sydäntuoksu. Sydäntuoksut jakaavat mielipiteitä ja siitä syystä kannattaa tuoksutella tuotetta ja kokeilla ennen ostopäätöksen tekoa.

Suomalaista erikoiskosmetologia viedään!
Olen erittäin ylpeä, että minut on valittu yhdeksi osallistujista thaimaalaisen Panpuri-sarjan  Panomporn Mungpunklangin (kansainvälisen kouluttajan) koulutukseen. Koulutus järjestetään Kööpenhaminassa 20-21.9.2012 Kerron koulutuksesta lisää kuvin, videoin ja sanoin koulutuksen jälkeen.

Käykääpä tuoksuttelemassa Jasmiinin tehoa ekokosmetologin luona. Lähimmän ekokosmetologin löydät: www.ekokosmetologit.fi

<3

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lauri, sä oot syntynyt kouluttajaksi, minäkin ymmärsin kaiken! Tosin tanskaksi olisi voinut jäädä jokunen lause hämäräksi. Kiitos!